Branża spożywcza i paszowa

Firma Overlack SP z.o.o jest dystrybutorem europejskich producentów surowców spożywczych.

Na polskim rynku reprezentujemy nastepujących producentów:

ITALGELATINE – europejski producent żelatyn wieprzowych i wołowych o najwyższej jakości spożywczej i farmaceutycznej

JUNGBUNZLAUER – producent mleczanu sodu, mleczanu potasu, mieszanin mleczanów z octanami lub dwuoctanami, kwasu mlekowego 80% spożywczego i paszowego

NEDMAG – producent chlorku wapnia jakości spożywczej i paszowej GMP+ oraz chlorku magnezu paszowego GMP+

STERNCHEMIE – producent standaryzowanej lecytyny słonecznikowej, rzepakowej i sojowej w postaci płynnej i proszkowej, specjalnych komponentów lecytynowych stosowanych w produkcji proszków mlecznych instant, lecytyny słonecznikowej hydrolizowanej, dostawca mleka kokosowego (śmietanki kokosowej) w proszku oraz czerwonego oleju palmowego RSPO

SOLBAR – producent izolatów białka sojowego Solgar oraz koncentratów białka sojowego Solcon S

WILMAR – producent izolatów i koncentratów białka sojowego Wilcon

Oferujemy i rozwijamy marki własne następujących surowców:

  • Fosforany spożywcze – STPP
  • Odtłuszczone mąki sojowe, grys sojowy
  • Teksturat sojowy, grochowy, pszenny, steki i klopsiki sojowe
  • Białko wieprzowe kolagenowe
  • Białko wołowe kolagenowe

Zobacz nasz katalog

Dystrybucja dodatków spożywczych

Overlack Polska prowadzi szeroko zakrojoną dystrybucję dodatków funkcjonalnych oraz surowców naturalnych dla przemysłu spożywczego. W tym zakresie oferujemy szeroki wachlarz surowców i składników niezbędnych do produkcji w cukiernictwie i piekarnictwie, przemyśle mleczarskim, mięsnym, drobiarskim i rybnym, a także do uzyskania i uszlachetniania olejów roślinnych i zwierzęcych oraz tłuszczów zwierzęcych.
W Polsce dozwolonych do stosowania w żywności jest około 330 różnych substancji dodatkowych, oraz około 90 aromatów naturalnych i substancji aromatyzujących. Podstawową kwestią jest zapewnienie konsumentowi bezpieczeństwa zdrowotnego, dlatego Overlack Polska od początków działalności na rynku polskim szczególny nacisk kładzie na bezpieczeństwo oferowanych dodatków spożywczych.